List

“İnsanın Kendini Gerçekleştirebilmesi” Meselesi 

Prof. Dr.-Ing. Şenel ERGİN

 

Modern / Çağdaş Dünya’da tanıdık – bildik tüm “modern sokak filozofları”1 (başta Modernist – Emperyalist – Siyonist Akla ram olmuş Fransız Felsefecileri olmak üzere) ve bunlardan beslenen “yaşam koçları”, bizlere “kendimizi gerçekleştirebilecek potansiyel güce sahip olduğumuz gerçeğini” anlatmakla uğraşırlar.

İçsel ve dışsal varoluş alanlarımızda seyreden yaşantılarımız arasında savrularak günleri geçirirken, bir türlü emin olamadığımız kendi yaşamımıza dair “gerçekleri” onlardan dinleriz / okuruz, açıklamalarını anlamaya çalışırız.

Tamam.. kendimizi gerçekleştirelim.. de bu sahip olduğumuz varsayımına dayanan “kendimizi gerçekleştirme gücünün” temel / asal kaynağı nedir.. nerededir..

Önce burada görüş birliği sağlamamız gerekmez mi..

__________________________

[1] “Sokak Filozofları”, öncelikle sokakları – sokaklarda seyreden yaşamı anlamaya, analiz etmeye çalışan felsefecilerdir. Varlık Alanı olarak yaşamı açıklamak üzere sistem kurmazlar ve bu nitelikleri ile de aslında “filozof” olarak adlandırılmamaları gerekir. Yazdıkları kitaplar dikkatli okunduğunda, Sosyal Bilimlerin üretilmiş bilgilerini Edebî bir dille yazdıkları ve Mantık Kuralları kapsamında kaldıkları görülebilir; bu nedenle de yaşam koçu olarak geçimliğini kazananların temel başvuru kitaplarını üretmiş olurlar.

Çoksatar bu kitapların da Felsefe Bilme Alanı’yla bağlantılı olduğu söylenemez.

 

Devamını oku..