List

Kavramlarla Yürütülen Savaş

Prof. Dr.-Ing. Şenel ERGİN

 

Batı dünyası kavramlarla düşünmeye, kavramlarla konuşmaya ve de kavramlarla savaşmaya alışkın. Buna eğitimli bir beyin algısı – bu algı üzerinden dünyayı / varlığı kavrama alışkanlığı var.

Doğu dünyası buna alışkın değil, Doğu Dünyası sözle var olan bir dünya, “söz” her şey anlamında; varlığın kendisi, şeref – namus, ölümüne dostluk – arkadaşlık, vatan ­- millet sevgisi ve her şeyden önce de yükümlülük. Ancak yirminci yüzyılın başından bu yana egemen Siyonist Dünya’nın tasallutu altında kalan 20. Yüzyıl neslinin “söz”ün anlamını kavrama yetisi silindi. “Söz”ün (imanın) gücü tükenince.. yazı da (akıl da) yoksa.. ortada gerçek bir düşkünlük var demektir.

Günümüz itibariyle, Batı (halk – toplum bağlamında) muhatabının tavırlarına, konuşmasına bakmaz; öncelikle yazılı metinlerine bakar. Doğu’nun yaptığı ise bunun tam zıttıdır. Bundan ötürü, Batılılar yazılı iletişim toplumu, Doğulular da sözlü iletişim toplumlarıdır, denirse kabaca reel durum tanımlanmış olur.

İslâm Âlemi’nde dile getirmekte zorlandığımız perişan ümmet görüntülerinin önemli bir nedeni, “Söz”ün Siyonist Siyasetin türedi kavramları karşısında, onların anladığı dilden savunulamamasıdır.

 

Devamını Oku…