List

Din Kavramı Üzerine Düşünmek Zorundayız – 2

Prof. Dr.-Ing. Şenel ERGİN

 

………..

 Bu türden -sehven ya da kasten mi bilemem- yapılan sisli/muğlak ifadeler, okumayı ve anlamayı pek başaramayanları şüpheye düşürüyor ve ulaşabildikleri “bilirkişiler”e naif ve anlamsız sorular sormalarına neden oluyor. Örneğin: “Yahudiler ve Hıristiyanlar cennete girecekler mi..” sorusu.. Ve bunu TV ekranlarında yanıtlamak kolay iş olmuyor. Ya da sanal ortamlarda mizah yönü ağır basan tartışmalar başlatılıyor.. Genelde de sorulara verilen yanıtlar çoğu kez pek aydınlatıcı olamıyor. Çünkü “bilirkişiler” de nihayet insan ve onların da “inanç” düzeyinde bağlı oldukları düşünce ekolleri var. Siyasal ideolojilerden söz etmiyorum..

Ve bunları en iyi niyetimle söylüyorum. Yoksa “İman Şartları” bağlamında “Allah’ın Resûlu’ne inanma” konusunu devre dışı bırakmayı, yukarıda verilen iki âyete temelleyerek akılsalllaştırma çabalarına ve bu çabaların evrensel olduğu savlanan Siyonist akılla olan bağlantısına (şimdilik) değinmiyorum.

Oysa “DİN” ve “İMAN” bağlamında tek geçerli “söz” Allah’ındır ve O’nun Resûlum dediği kişinin, Hz Muhammed Mustafa (s.a.v)’ ındır.

Ha.. bu arada Türkiye’de ÜNİ.’LERİN Mason Evreni olduğunu biliyoruz. Ben İlâhiyat Fakülteleri’ndeki MASON MESLEKTAŞLARIMI ve genele oranlarının ne olduğunu merak ediyorum..

Bileniniz var mı..

 

Devamını  Oku…